Linedance: individueel met een groep

Dansstudio SerenaDance leert u graag alle technieken van Linedance in Capelle aan den IJssel. Linedance leren is leuk voor jong en oud én voor man en vrouw. In groepsverband maakt u kennis met deze bijzondere en plezierige dansvorm, waarbij wij niet alleen dansen doen op Countrymuziek, maar ook veel op hedendaagse muziek.(denk aan Beyoncé) Linedance bieden wij aan voor alle niveaus!

Wat is Linedance?

Linedance is een dansvorm die uit Amerika is overgekomen. Bij deze formatiedans danst u binnen een groep in lijnen/rijen dezelfde bewegingen op dezelfde maat, vaak op

Countrymuziek. Zo vormt u samen met de groep één geheel. Daarbij danst u bij linedancing een basis van in totaal 32 tellen (4 keer 8 tellen). De basis herhaalt u meerdere keren achter elkaar in 1 dans. Tijdens de lessen danst u meerderen dansjes en leert u (bijna) wekelijks er nieuwe dansjes bij.

Vroeger werd linedance alleen gedaan op countrymuziek. Vandaar dat de linedance ook wel countrydans genoemd wordt. Tegenwoordig is het zeker niet meer alleen op countrymuziek, maar ook op uiteenlopende en moderne muziek, zoals salsamuziek, Ierse muziek, popmuziek en rockmuziek.

Linedancelessen voor iedereen

In onze linedance-lessen staan plezier en gezelligheid centraal. Daarnaast is de dans natuurlijk wel echt bedoeld voor degenen die de country dance goed onder de knie willen krijgen. Bovendien is er veel afwisseling in de lessen. Zo leert u vele verschillende danspassen en zullen we lijndansen op zowel country- als hedendaagse muziek. Behalve dat het linedancen leuk is voor degenen die linedance al kunnen, is linedance voor beginners eveneens een plezierige bezigheid, omdat alle stappen in een rustig tempo worden aangeleerd.

De cursus linedance vindt op dinsdagavond om 19:45 uur & op woensdag om 11:35 uur & om 12:45 uur. 
Aan het einde van elk blok van 10 lessen is de laatste les een vrije dansavond/middag met de diverse geleerde Linedance dansjes.
Blok 1 is van aug. - nov.
Blok 2 is van nov. - feb.
Blok 3 is van feb. - mei 
Zomercursus is in mei/juni/juli

Linedance leren? Geef uzelf nu op voor Linedance van Dansstudio SerenaDance SCHRIJF U NU IN via ons inschrijfformulierMeer

informatie vraagt u op via het contactformulier. Wij zijn hét adres wanneer het om Linedance dansen gaat.

Serena Dance

Capelseweg 39
2907XA - Capelle aan den IJssel

Mail: info@serenadance.nl
Tel.: 010-4509922
KvK: 50823523
Btw: NL002195664B34